Üç Kız Kardeş Okullarının İlk Üçünde Yer Aldı

Samsun Terme ilçesinde ilkokul ve ortaokulda okuyan 3 kız kardeş, çalışkanlıklarıyla okullarında birinci, ikinci ve üçüncülüğü elde ettiler.
Üç Kız Kardeş Okullarının İlk Üçünde Yer Aldı

ORMESHA: Terme Ülviye Kız Ortaokulu öğrencisi Berranur Uzunyurti okul birincisi, Terme Atatürk İlkokulu öğrencisi Yağmur Uzunyurt okul ikincisi, Efsa Uzunyurt okul üçüncüsü olarak hem anne babalarını, hem de öğretmenlerini mutlu ettiler.

1930'larda Termeye yerleşen Ordu Mesudiye Uzunalioğulları sülalesinden Osman Uzunyurt'un torunları, Bayram Uzunyurt ve Emine Uzunyurt'un kızları olan üç kız kardeşin başarıları Ahmetbey Mahallesi sakinlerini de mutlu etti.

Berranur, Yağmur ve Efsa Uzunyurt kardeşler yaptıkları açıklamada, "Öncelikle bizlere okuma imkanı sağlayan ailemize, öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz. Bizim başarımızda her an bizlere yardımcı olan, destek veren dedemiz Osman Uzunyurt'un da büyük emekleri var. Onunda ellerinden öpüyoruz" dediler.

Terme Ulviyee Kız Ortaokulu birincisi Berranur Uzunyurt yaptığı açıklamada, "Başarımızın sırrı planlı çalışmadan geçiyor. Ders çalışma zamanımızda mutlaka derslerimizi yapıyoruz. Okulda öğretmenlerimizi çok iyi dinliyor, onların önemli gördüğü bilgileri defterimize not alıyoruz" dedi.

Terme Atatürk İlkokulu ikincisi Yağmur Uzunyurt ise, "Eve gidince kısa bir tekrar yapıyoruz. Oyunda oynuyoruz. Ama hepsinin zamanı belli. Evdeyken ödevlerimizi yapıp, bir sonraki günün konularına çalışarak okulumuza gidiyoruz" dedi.

Terme Atatürk İlkokul üçüncüsü küçük kız kardeş Efsa Uzunyurt duygularını, "Bana öğretmenim ne derse onu yapıyorum, derslerime çalışıyor, ödevlerimi yapıyorum. Ödevlerimi bitirmeden oyun oynamaya gitmiyorum" dedi.

Yorum Yazın