
ORMESHA: Perşembe ilçesinde bu yıl 6’ncısı düzenlenen Hamsi Festivali büyük bir ilgiye sahne oldu. Tonlarca hamsinin pişirildiği festivale yoğun katılım oldu.
Perşembe Belediye Başkanı Cihat Albayrak, bizzat ızgaranın başına geçerek hamsileri kendi elleriyle pişirdi, sonra da vatandaşlara ikram etti.
Dev ızgaralarda pişirilen tonlarca hamsi, uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlara ücretsiz olarak ikram edildi. Festivalde sadece hamsi ziyafeti değil, Karadeniz’e özgü renkli görüntüler de dikkat çekti. Davul zurna eşliğinde eğlenen vatandaşlar, horonlarla festival coşkusunu doruğa taşıdı.
Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler tarafından gerçekleştirilen flyboard gösterisi büyük ilgi gördü. Denizde nefes kesen gösteri vatandaşlardan tam not aldı. Ordu Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın dinletileriyle de vatandaşlar unutulmaz bir gün geçirdi.

Perşembe Belediye Başkanı Cihat Albayrak yaptığı konuşmada “Perşembe balıkçı ve balığın merkezi tabi ama bugün hamsi bahane oldu, bu vesile ile sizlerle bir araya geldik. Pancar çorbamız, mısır ekmeğimiz, cevizli helvamız ve birbirinden güzel etkinliklerle sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyoruz.

Bu güzel organizasyondan dolayı Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür ediyorum” dedi.
Festivale katılan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, "Sakin şehirdeyiz ama bugün oldukça coşkuluyuz. Her yönüyle kentimiz çok güzel ama özellikle hamsisiyle bir başka güzel. Bugün hamsi festivali ile sizlere kavuştuk. Her yerde hamsi yenir ama Perşembe’de bir başka yenir. Allah ağzımızın tadını bozmasın.” dedi
Yorum Yazın