
Ordu’nun ilçe nüfuslarına ilişkin güncel veriler açıklandı. Buna göre, Altınordu en kalabalık ilçe olurken, Ünye 2’nci, Fatsa ise 3’üncü sırada yer aldı.

MESUDİYE 11’İNCİ, KABADÜZ SON SIRADA
Toplam 15.357 kişilik nüfusuyla Mesudiye, sıralamada 11’inci sırada yer aldı. 7.548 kişilik nüfusuyla Kabadüz ise Ordu’nun en az nüfusa sahip ilçesi oldu. Aynı zamanda, nüfus yoğunluğu en düşük ilçe de Kabadüz olarak belirlendi.
KADIN NÜFUSU ERKEKLERİ GEÇTİ
Altınordu, Ünye, Fatsa ve Aybastı ilçelerinde kadın nüfusunun erkek nüfusundan fazla olduğu dikkat çekti. Bu durum, ilçelerin demografik yapısında kadınların ön planda olduğunu gösteriyor.
Ordu’nun ilçe nüfusları, ilin sosyal ve ekonomik yapısı hakkında da önemli ipuçları veriyor. Nüfus yoğunluğu ve demografik dengeler, bölgedeki hizmet planlamalarına ışık tutacak nitelikte.
Yorum Yazın